Deze pagina afdrukken

Gids voor het kopen van kranen bij LightInTheBox.com

Gids voor afmetingen van kranen
Laten we eerst de verschillende afmetingen van kranen bekijken. Dit zal u helpen om te beslissen of een kraan voor uw keuken of badkamer geschikt is.
1 Totale hoogte van de kraan
De totale hoogte van de kraan wordt gemeten vanaf de basis van de kraan tot aan zijn hoogste punt. Alvorens de kraan te installeren is het aan te raden om de totale hoogte van de kraan te bekijken om u ervan te verzekeren dat er geen uitstekende planken of kasten zijn werking kunnen belemmeren.
2 Hoogte van de tuit
Voor het meten van de hoogte van de tuit, start bij de basis van de kraan en meet tot aan de opening van de tuit. Besteed extra aandacht aan kranen met een lange hals en een lage tuit, deze kunnen niet geschikt zijn voor ondiepe gootstenen.
3 Lengte van de tuit
Om de lengte van de tuit te weten te komen, voeren we een horizontale meting over de breedste zijde van de kraan uit. Zorg dat u vanaf het uiterste einde van de basis tot aan het verste, uitstekend gedeelte van de tuit meet.
4 Breedte van de tuit
Om de lengte van de tuit te weten te komen, voer een horizontale meting over de nauwe zijde van de kraan uit.
5 Afstand van installatiegat
Om de installatiegaten te meten, zoek de warme en koude waterbron en markeer hun afstand van elkaar. Meet vanaf het midden van elke opening.
6 Slanglengte van uittrekbare sproeier
Om de slanglengte van de sproeier te vinden, trek de sproeier volledig uit en meet vanaf de tip van de tuit tot aan de basis van de slang. Houd rekening met de grootte van het oppervlak van de gootsteen. Zorg dat er voldoende ruimte is om de sproeier te kunnen gebruiken en haal voordeel uit de uitgetrokken slang.
 
Installatie instructies
Hoe kranen voor gootsteen en keuken te installeren
Hoe kranen voor badkuip en douche te installeren
. Hoe kranen voor gootsteen en keuken te installeren
Let op, dit is een algemene handleiding. Elke kraan die u bij ons koopt is voorzien van gedetailleerde installatie-instructies die met de verpakking zijn meegeleverd.
  • Benodigd gereedschap:
  • • Mes
  • • Schroevendraaier
  • • IIzerzaag en metalen snijblad
  • • Buistang
  • • Gootsteensleutel
  • • Emmer
  • • Doek
  • • Loodgieterstape
Stap 1: De kraan plaatsen
A: Start de installatie van uw kraan door de pakking en kraan op de gepaste positie op de gootsteen te plaatsen.
B: Onder de gootsteen, schroef de plastic montagemoeren op de schachten van de kraan vast. Zorg dat de brede zijde van elke plastic montagemoer naar boven is gericht.
C: Boven de gootsteen, controleer de positie van de kraan en pakking.
D: Onder de gootsteen, draai de montagemoeren vast. Let op dat u deze niet te vast aandraait, want dit kan de moeren beschadigen, wat kan leiden dat u deze in de toekomst nog moeilijk kunt afhalen.
Stap 2: De watertoevoerbuizen bevestigen
A: Wikkel Teflontape rond de schroefdraad van de watertoevoerkraan. Alhoewel de meeste loodgieters alleen Teflontape gebruiken, bevelen sommige fabrikanten van loodgietersgereedschap aan om ook stopverf te gebruiken.
B: Schroef de watertoevoermoer op de afsluitklep vast. Draai de moer met een sleutel vast.
C: Wikkel Teflontape rond de schroefdraad op de kraanschacht en schroef de watertoevoermoer vervolgens op de kraanschacht vast.
D: Draai de moer met een sleutel vast.
Stap 3: De hefstang van de kraan bevestigen
A-1: Boven de gootsteen, breng de hefstang in de kraan.
A-2: Onder de gootsteen, zorg dat de draaistang zich in de omlaag-positie bevindt. Breng de hefstang in de hefstangriem. Draai de schroef vast.
B-1: Bovenaan de gootsteen, controleer of de hefstang de stop zoals gewenst opent en sluit.
B-2: Maak eventuele aanpassingen door de schroef op de hefstangriem los te maken en de hefstang te herpositioneren.
B-3: Als u de hefstangriem met de draaistang moet verbinden, schuif één uiteinde van de veerklem op de draaistang.
B-4: Zorg dat zowel de draaistang als de hefstang zich in een omlaag-positie bevinden. Breng de draaistang in het dichtstbijzijnde gat in de hefstangriem.
B-5: Schuif het andere uiteinde op de draaistang. Controleer of de heftstang de stop zoals gewenst opent en sluit.
C-1: Maak eventuele kleine aanpassingen door de schroef op de hefstangriem los te maken en de hefstang te herpositioneren.
C-2: Maak grote aanpassingen door de veerklem af te halen en de draaistang naar een ander gat in de hefstangriem te verplaatsen.
Stap 4: De kraan doorspoelen
A-1: Bij het uitvoeren van sanitaire werken kan er vulling, schilfers of ander vuil in de buizen terechtkomen.
A-2: Dit soort vuil kan de afdichtingsoppervlakken binnenin de kraan beschadigen en lekkage veroorzaken.
A-3: Verwijder de perlator en de zwarte afdichtingspakking erboven.
A-4: Alvorens de watertoevoer te openen, zorg dat de kraanknoppen open zijn om het vuil te verwijderen zonder de kraan hierbij te beschadigen.
B: Open beide watertoevoerkranen onder de gootsteen.
C-1: Laat het water gedurende 15 seconden stromen.
C-2: Sluit de kraanknoppen (dichtdraaien).
D: Controleer of alle vuil uit de zeef van de perlator is verwijderd.
E: Vervang de perlator.
Hoe kranen voor badkuip en douche installeren
Hoewel er sommige elementen zijn waarbij de hulp van een professionele loodgieter nodig is, is het relatief eenvoudig om een nieuwe kraan voor de badkuip of douche te installeren.
Benodigd gereedschap:
• Buistang
• Hamer
• Cirkelzaag
• Meetlint
• Potlood
• Nagels
• Hout (5 cm op 15 cm of gelijk aan de omlijsting van de vloer)
Volg de stappen die in dit artikel zijn beschreven om een nieuwe kraan voor de badkuip of douche te installeren.
1. Markeer de locatie voor de nieuwe badkuip. Markeer de locatie voor de nieuwe badkuip met behulp van een meetlint en potlood.
2. Snij de houten omlijsting voor de badkuipafvoer. Snij de omlijsting van de badkamervloer onder de afvoerpositie met behulp van een cirkelzaag om voor ruimte van de afvoerpijp voor de badkuip te zorgen.
3. Versterk de vloeromlijsting. Meet de afstand tussen de vloerverbindingen. Meet en snij het hout op de juiste lengte. Installeer blokken naast de afvoer van de badkuip met behulp van nagels en een hamer om deze te versterken.
4. Open de muur. Verwijder het bestaande muurpaneel achter de douchekraan met gebruik van uw hamer.
5. Maak de douchekraan aan het hekwerk van staande latten vast (volg de aanwijzingen van de fabrikant). Het kan nodig zijn om houten blokken te meten en te snijden om de douchekraan te ondersteunen. Snij het hout met behulp van de cirkelzaag. Gebruik nagels en de hamer om de houten blokken tussen de staande latten vast te maken volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
6. Plaats de badkuip op de juiste positie. Vraag hulp aan anderen om de badkuip te plaatsen.
7. Bevestig het afvoerregelmechanisme. De douchekraan en het afvoerregelmechanisme zijn vaak één geheel. Maak de afvoer aan de badkuip vast. Maak het afvoerregelmechanisme in de buurt van de douchekraan vast volgens de instructies van de fabrikant.
8. Laat de afwerking aan een deskundige over. Neem contact op met een gekwalificeerde loodgieter om zowel de waterafvoer- en watertoevoerverbindingen als de laatste aanpassingen aan de douchekraan uit te voeren.
 
Waarom kranen van LightInTheBox.com kopen?
Technische garantie Kwaliteitsgarantie Design Inspiratie Certificatie
Technische garantie:
Ons fabricageproces gebruikt gepatenteerde technologie, waaronder: 360 graden onbeperkte omwenteling, digitaal-bestuurd snijden, snijden in één vorm, onophoudelijk naadloos lassen en PVD-vacuüm bedekking.
Kwaliteitsgarantie:
Al onze kranen zijn voorzien van duurzame, keramische kleppen zodat deze nooit lekken. Elke kraan heeft de 1,6Mpa hoge waterdruktest ondergaan alvorens deze werd verzonden.
Ontwerp:
Onze ontwerpers vinden hun inspiratie bij het combineren van modieuze elementen, met de focus op functionele eenvoud. Onze kranen zien er niet enkel fantastisch uit maar ze zijn tevens ontwerpen om juist te functioneren en levenslang mee te gaan.
Certificatie:
Authentieke CE en FCC-certificaties bekrachtigen de veiligheid en kwaliteit van onze kranen. Onze fabriek heeft tien jaar ervaring in het vervaardigen van kranen en heeft lofbetuigingen gekregen wat betreft de controlemaatregelen inzake veiligheid en kwaliteit. Zoek naar de authentieke CE en FCC-zegels om te weten dat uw kranen op een veilige manier zijn vervaardigd.