Polityka prywatności

 

Firma LightInTheBox Limited (numer rejestracyjny 1141168), z siedzibą w pokoju 705-706, 7/F., China Insurance Group Building, No. 141 Des Voeux Road Central, Hongkong (zwany dalej „LightInTheBox” lub „my” lub „nas” lub „nasz”) zobowiązuje się do ochrony Twojej prywatności.

 

LightInTheBox zdaje sobie sprawę z tego, że zależy Ci na tym, w jaki sposób informacje o Tobie są wykorzystywane i udostępniane. Szanujemy Twoją prywatność i poważnie traktujemy Twoje bezpieczeństwo w Internecie. Aby dostarczać Ci produkty i usługi, zbieramy i przetwarzamy Twoje podstawowe dane osobowe w minimalnej skali ze strony internetowej LightInTheBox, na temat usług, sklepów internetowych i aplikacji. Korzystając z którejkolwiek z naszych Usług (zgodnie z definicją poniżej), wyrażasz zgodę na praktyki opisane w Polityce prywatności. Przeważnie będziemy komunikować się z Tobą drogą elektroniczną na różne sposoby, na przykład przy pomocy wiadomości e-mail, wiadomości tekstowych, powiadomień push w aplikacji lub publikując wiadomości e-mail lub komunikaty na stronie internetowej lub za pośrednictwem innych usług i komunikacji elektronicznej. Do celów umownych zgadzasz się, że wszystkie umowy, powiadomienia, ujawnienia i inne komunikaty, które przekazujemy Ci drogą elektroniczną, spełniają wszelkie wymogi prawne, aby taka komunikacja miała formę pisemną, chyba że bezwzględnie obowiązujące przepisy prawa wyraźnie wymagają innej formy komunikacji.

 

Dziękujemy za dostęp do strony internetowej, aplikacji mobilnych i innego oprogramowania LightInTheBox (zwane dalej łącznie „Usługa”). Szanujemy Twoją prywatność i chcemy, abyś wiedział o Polityce prywatności przyjętej w celu ochrony Twoich danych osobowych. 

Jeśli chcesz usunąć swoje konto na stronie Light in the Box, wejdź na tę stronę: http://litb.cc/l/rLyn


Jeśli podczas usuwania wystąpił jakiś problem, to w powyższym linku możesz również znaleźć kontaktowy adres e-mail. 

 

Jeśli korzystasz z Usług lub odwiedzasz naszą Witrynę, akceptujesz praktyki opisane w niniejszej Polityce.

 

Niniejsza Polityka obejmuje:

I. Jakie dane osobowe zbiera LightInTheBox?

II. Do jakich celów LightIntheBox wykorzystuje Twoje dane osobowe?

III. Jak LightInTheBox zbiera Twoje dane osobowe?

IV. W jaki sposób pliki cookie i inne technologie są wykorzystywane do zbierania informacji?

V. Czy LightInTheBox udostępnia Twoje dane osobowe?

VI. W jaki sposób LightInTheBox zabezpiecza dane osobowe?

VII. Jaki są ustalenia w sprawie reklamy i promocji?

VIII. Do jakich informacji możesz uzyskać dostęp?

IX. Jakie masz możliwości wyboru dotyczące zbierania Twoich informacji przez LightInTheBox?

X. Jak długo LightInTheBox przechowuje Twoje dane osobowe?

XI. Użytkownicy z Unii Europejskiej?

XII. Użytkownicy z Kalifornii?

XIII. Czy dzieci mogą korzystać z usługi LightInTheBox?

XIV. Warunki użytkowania, zasady i poprawki

 

I. Jakie dane osobowe zbiera LightInTheBox?

 

Zbieramy Twoje dane osobowe w celu dostarczania i ciągłego doskonalenia naszych produktów.

 

Oto rodzaje gromadzonych przez nas informacji:

 

  • Informacje, które przekazujesz namOtrzymujemy i przechowujemy większość informacji, które podajesz w związku z LightInTheBox. Kliknij tutaj, aby zobaczyć przykłady informacji, które zbieramy. Możesz nie podawać pewnych informacji, ale wtedy możesz nie być w stanie skorzystać z wielu naszych Usług.

 

  • Informacje zbierane automatycznie. Automatycznie zbieramy i przechowujemy określone rodzaje informacji o korzystaniu przez Ciebie z Usługi, w tym informacje o Twojej interakcji z treściami i usługami dostępnymi za pośrednictwem LightInTheBox. Podobnie jak wiele stron internetowych, używamy „plików cookie” i innych unikalnych identyfikatorów oraz uzyskujemy pewne rodzaje informacji, gdy przeglądarka internetowa lub urządzenie uzyskuje dostęp do Lightinthebox i innych treści udostępnianych przez lub w imieniu Lightinthebox na innych stronach internetowych. Kliknij tutaj, aby zobaczyć przykłady zbieranych przez nas informacji oraz naszą Informację o plikach cookie.

 

  • Informacje z innych źródełMożemy otrzymywać informacje o Tobie z innych źródeł, takich jak zaktualizowane informacje o dostawie i adresie od naszych przewoźników, które przyczynimy się do poprawienia naszych danych i dostarczenia Twojego kolejnego zakupu. Kliknij tutaj, aby zobaczyć dodatkowe przykłady otrzymywanych przez nas informacji.

 

II. Do jakich celów LightIntheBoxwykorzystuje Twoje dane osobowe?

 

Używamy Twoich danych osobowych do obsługi, dostarczania, rozwijania i ulepszania produktów i usług, które oferujemy naszym klientom. Cele te obejmują:

  • Zakup i dostawa produktów i usług.Wykorzystujemy Twoje dane osobowe do przyjmowania i obsługi zamówień, dostarczania produktów i usług, przetwarzania płatności oraz komunikowania się z Tobą w sprawie zamówień, produktów i usług oraz ofert promocyjnych.
  • Dostarczaj, rozwiązuj problemy i ulepszaj LightInTheBox.Używamy Twoich danych osobowych, aby zapewnić funkcjonalność, analizować wydajność, naprawiać błędy oraz poprawiać użyteczność i skuteczność Usług Lightinthebox.
  • Rekomendacje i personalizacja.Wykorzystujemy Twoje dane osobowe, aby polecać funkcje, produkty i usługi, które mogą Cię zainteresować, identyfikować Twoje preferencje i personalizować Twoje doświadczenia zLightInTheBox.
  • Zapewniamy usługi przesyłu głosu, obrazów i fotograficzne.Kiedy korzystasz z usług głosowych, przesyłu obrazów i usług fotograficznych, używamy Twoich danych głosowych, obrazów, filmów i innych danych osobowych, aby odpowiadać na Twoje prośby, świadczyć Ci żądaną usługę i doskonalić nasze usługi.
  • Przestrzeganie naszych zobowiązań prawnych.W niektórych przypadkach zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe w celu przestrzegania prawa. Na przykład zbieramy od klientów informacje dotyczące odprawy celnej w momencie zwrotu.
  • Komunikacja z Tobą.Używamy Twoich danych osobowych, aby komunikować się z Tobą w związku z LightInTheBox za pośrednictwem różnych kanałów (np. telefonicznie, e-mailem, czatem lub wiadomością).
  • Używamy Twoich danych osobowych, aby wyświetlać spersonalizowane reklamy funkcji, produktów i usług, które mogą być dla Ciebie odpowiednie.
  • Zapobieganie oszustwom i ryzyko kredytowe.Używamy danych osobowych, aby zapobiegać oszustwom i nadużyciom oraz je wykrywać w celu ochrony bezpieczeństwa naszych klientów, Lightinthebox i innych.
  • Udostępnianie i doskonalenie obsługi.Przekazywane przez Ciebie treści publiczne, takie jak zdjęcia, oceny, recenzje, wskazówki, listy, polubienia, są przeznaczone do użytku publicznego i dlatego są ogólnodostępne, podobnie jak niektóre inne działania w ramach Serwisu np. w jaki sposób oceniasz wkład innych osób (np. użyteczny, pomocny czy nieprzydatny). Termin „do użytku publicznego” obejmuje udzielenie upoważnienia na udostępnianie w ramach oficjalnego konta LITB.

 

III. W jaki sposób firma LightInTheBox zbiera Twoje dane osobowe?

 

Możemy zbierać Twoje dane osobowe w sposób bezpośredni lub pośredni, aby lepiej Ci służyć. W większości przypadków bezpośrednio zbieramy informacje od Ciebie:

 

Rejestracja i składanie zamówień. Aby dostarczyć Ci produkty, podajesz nam swoje dane osobowe na etapie rejestracji online, w tym między innymi imię i nazwisko, płeć, adresy wysyłkowe i rozliczeniowe, numer telefonu, adres e-mail i informacje finansowe , np. numer karty kredytowej. Ponadto możemy poprosić o podanie kraju zamieszkania i/lub kraju działalności Twojej organizacji, abyśmy mogli zachować zgodność z obowiązującymi przepisami i regulacjami. Informacje te są wykorzystywane do fakturowania, przetwarzania zamówień, a także do komunikowania się z Tobą w sprawie Twojego zamówienia i naszego Serwisu .

 

Płatności. Możemy zbierać Twoje dane osobowe w formacie dostarczonym przez instytucję obsługującą płatności, w tym między innymi numer karty, typ karty, wartość weryfikacji karty, adres rozliczeniowy, imię i nazwisko, adres e-mail i numer telefonu. Niezależnie od zbierania, nie przechowujemy żadnych informacji dostarczonych za pośrednictwem płatności. Ogólnie rzecz biorąc, usługi płatnicze, które zdecydujesz się sfinalizować zamówienia, przechowują i rezerwują te informacje.

 

Dostawa. Twój adres odbioru, odbiorca i powiązany numer telefonu są wykorzystywane do dostarczania towarów w złożonym zamówieniu. Jesteś zobowiązany do podania nam tych minimalnych informacji, aby zapewnić szybką i dokładną dostawę.

 

Recenzje produktu. Pytamy o adres e-mail i lokalizację, aby przesłać recenzje produktów. Twój adres e-mail będzie prywatny, ale Twoja lokalizacja będzie widoczna dla innych użytkowników. Wszystkie inne dane osobowe, które zdecydujesz się przesłać w ramach recenzji, będą dostępne dla innych odwiedzających Serwis.

 

IV. W jaki sposób pliki cookie i inne technologie są wykorzystywane do zbierania informacji?

 

Możemy używać plików cookie lub innej podobnej technologii śledzenia (zwanych dalej łącznie „Cookies”) w celu zbierania określonych informacji o Tobie, gdy odwiedzasz nasz Serwis. Pliki cookie to małe i proste pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym podczas odwiedzania naszej platformy. „Podobne technologie” objęte ogólnym terminem „pliki cookie” obejmują również obiekty lokalne (nazywane czasami plikami cookie flash), sygnalizatory WWW, piksele, technologie odcisków palców przeglądarki lub wszelkie technologie, które przechowują lub uzyskują dostęp do informacji na urządzeniu użytkownika. Aby umożliwić nam świadczenie usług na Twoją rzecz, konieczne jest rozpoznanie Twojej przeglądarki lub urządzenia. Na przykład, jeśli zablokujesz lub w inny sposób odrzucisz nasze pliki cookie, nie będziesz mógł dodawać produktów do koszyka, przejść do kasy ani korzystać z naszych Usług, które wymagają zalogowania. Proszę zapoznaj się ze szczegółami w Informacji o plikach cookie.

 

Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, możesz dostosować ustawienia swojej przeglądarki. Możesz również dostosować swoje ustawienia w zakresie, w jakim Twoja przeglądarka odrzuca wszystkie pliki cookie lub tylko te pochodzące od podmiotów trzecich. Możesz usunąć pliki cookie, które zostały umieszczone. Będziesz musiał dostosować ustawienia dla każdej przeglądarki i komputera, z którego korzystasz. Sposób dostosowania tych ustawień różni się w zależności od przeglądarki. Kliknij jedną z poniższych ikon, aby przejść bezpośrednio do instrukcji przeglądarki lub, jeśli to konieczne, skorzystaj z funkcji pomocy przeglądarki.

 

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

 

V. Czy LightInTheBox udostępnia Twoje dane osobowe?

 

Sprzedajemy towary, a nie informacje — nie sprzedajemy, nie wynajmujemy, nie handlujemy ani nie udzielamy licencji na Twoje dane osobowe lub finansowe. Ujawnimy Twoje dane osobowe lub finansowe tylko w następujących szczególnych sytuacjach:

 

  • Zewnętrzni dostawcy usług: Podobnie jak większość sprzedawców internetowych, czasami korzystamy z usług zewnętrznych dostawców do wykonywania określonych funkcji w naszym imieniu. Wszelkie ujawnione im informacje lub dane mają gwarantować pełne wykonanie zawartej umowy. Na przykład usługa dostawy wymaga podania podstawowych informacji o nazwisku, adresie wysyłki i numerze telefonu, aby sprzedawca, taki jak DHL, USPS, UPS lub jakakolwiek inna krajowa usługa pocztowa, mógł spełnić obowiązek odprawy celnej i dostawy. Ponadto, aby poprawić Twoje doświadczenia, możemy wykorzystywać Twoje informacje w zminimalizowanej skali do monitorowania jakości usług strony trzeciej. W trakcie płatności informacje, których może potrzebować firma płatnicza lub usługi finansowe, są gromadzone przez podmioty stowarzyszone LightInTheBox. Jednak ani podmioty stowarzyszone, ani LightInTheBox nie przetwarzają zebranych od nas informacji o płatnościach. Na przykład LITB Netherlands BV, która jest w całości spółką zależną Light In The Box Limited (Rozp. nr 1141168). Warunki zawarte w niniejszej Polityce prywatności mają również zastosowanie do LITB Netherlands BV odpowiedzialnej za wszystkie istotne kwestie związane z płatnościami dla klientów z UE. Kliknij tutaj, aby zobaczyć więcej przykładów.

 

  • Informacje niepozwalające na identyfikację osoby: możemy udostępniać dostawcom zewnętrznym, takim jak partnerzy reklamowi, informacje, które nie pozwalają na identyfikację Ciebie ani żadnego innego użytkownika, takie jak liczba odwiedzających określoną stronę dziennie czy wartość zamówienia złożonego w danym dniu. Innym przykładem jest zastosowanie pseudonimizacji w kolumnie Społeczność, gdzie wyświetlane są zdjęcia naszych produktów bez ujawniania tożsamości użytkownika.

 

  • Fuzja i/lub sprzedaż aktywów: nie sprzedajemy żadnych danych osobowych innym firmom do użytku powszechnego. Jednak konieczne jest, abyśmy rozwijali naszą działalność, aby nabywać, łączyć się lub być nabywanym lub łączonym przez inną firmę, nieuchronnie, wraz ze skutkiem przekazania informacji o klientach, w części lub w całości, jako aktywa biznesowe, niezależnie od przesłanką istnienia obowiązującej Informacji o ochronie prywatności.

 

 

  • Ochrona LightInThebox i innych:Udostępniamy konto i inne dane osobowe zgodnie z wymogami prawa w celu ochrony nas, naszych klientów lub innych osób; egzekwować lub stosować nasze Warunki użytkowania i inne umowy; lub ochrony praw, własności lub bezpieczeństwa LightInTheBox, naszych użytkowników lub innych osób. Obejmuje to wymianę informacji z innymi firmami, podmiotami, instytucjami, organizacjami lub organami rządowymi w celu ochrony przed oszustwami i zmniejszenia ryzyka kredytowego. LightInTheBox i nasz procesor zastrzegają sobie również prawo do zgłaszania organom ścigania wszelkich działań, które w dobrej wierze uznamy za niezgodne z prawem.

Możemy aktualizować dane osobowe i cele w celu udostępniania innych powodów, które możemy Ci opisać od czasu do czasu, zgodnie z prawem.

 

VI. W jaki sposób LightInTheBox zabezpiecza dane osobowe?

 

Niniejsza Usługa wykorzystuje środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony integralności i poufności Twoich danych osobowych.

  • Pracujemy w celu ochrony bezpieczeństwa Twoich danych osobowych podczas transmisji za pomocą protokołów i oprogramowania szyfrującego.
  • Podczas przetwarzania danych kart kredytowych przestrzegamy standardu Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).
  • Zachowujemy fizyczne, elektroniczne i proceduralne zabezpieczenia w związku z gromadzeniem, przechowywaniem i ujawnianiem danych osobowych klientów.
  • Dla różnych pracowników ustalamy różne uprawnienia dostępu do Twoich danych osobowych lub dostępu do nich.
  • Nawiązujemy współpracę tylko z tymi dostawcami, którzy zapewniają odpowiednią ochronę powtarzających się usług, aby zapobiec naruszeniom danych.
  • Ochrona przed nieautoryzowanym dostępem do hasła oraz komputerów, urządzeń i aplikacji jest bardzo ważna. Zalecamy używanie unikalnego hasła do konta LightInTheBox, które nie jest używane w przypadku innych kont internetowych. Pamiętaj, aby wylogować się po zakończeniu korzystania z udostępnionego komputera. Możesz wylogować się ze swojego konta LightInTheBox, wybierając opcję Wyloguj się.

 

VII. Jaki są ustalenia w sprawie reklamy i promocji?

 

  • Reklamodawcy zewnętrzni i linki do innych stron internetowych:LightInTheBox może zawierać reklamy stron trzecich oraz linki do innych stron internetowych i aplikacji. Zewnętrzni partnerzy reklamowi mogą zbierać informacje o Tobie, gdy wchodzisz w interakcję z ich treściami, reklamami i usługami. Jak wspomniano, te reklamy i promocje są powiązane z określonym serwisem internetowym wskazanym w Przykładach zbierania Twoich danych osobowych udostępnionych dostawcom zewnętrznym.
  • Korzystanie z zewnętrznych usług reklamowych: zewnętrzni doradcy dostarczają reklamy LightInTheBox za pośrednictwem dostarczonych przez nas informacji. Aby zapewnić naszym użytkownikom komfort, udostępniamy dostawom zewnętrznym maksymalnie zminimalizowany zakres danych osobowych.
  • Spersonalizowana usługa reklamowa: Przed rozesłaniem spersonalizowanych reklam, badań, kwestionariuszy lub promocji dotyczących naszych produktów lub towarów uzyskamy Twoją wyraźną zgodę. Możesz zrezygnować z reklam w „Subskrypcji e-mail”, skontaktować się z obsługą klienta lub odpowiedzieć na wiadomość e-mail, aby wyrazić sprzeciw, jeśli określono inaczej. Podobnie jak inne internetowe sieci reklamowe, używamy plików cookie, sygnałów nawigacyjnych (znanych również jako tagi akcji lub jednopikselowe GIF-y) i innych technologii, które pozwalają nam dowiedzieć się, jakie reklamy widzisz, na jakie reklamy klikasz oraz jakie działania podejmujesz w naszych i innych Serwisach. Dzięki temu możemy dostarczać Ci bardziej przydatne i trafne reklamy. Na przykład możemy korzystać z Google Analytics lub innych aplikacji śledzących/marketingowych lub technik połączonych, aby śledzić Twoją historię odwiedzin lub zakupów, Twoją lokalizację. Więcej informacji na temat śledzenia plików cookie można znaleźć w powyższych linkach do naszej Informacji o plikach cookie.

 

PO ZAKOŃCZENIU PROCESU REJESTRACJI DOMYŚLNA SUBSKRYPCJA E-MAIL UMOŻLIWIA NAM MARKETING BEZPOŚREDNI W STOSUNKU DO CIEBIE. JEDNAK MOŻESZ ZMIENIĆ SUBSKRYPCJĘ E-MAIL, JEŚLI NIE CHCESZ OTRZYMAĆ JAKICHKOLWIEK INFORMACJI O PROMOCJACH LUB REKLAMACH.

 

VIII. Do jakich informacji możesz uzyskać dostęp?

Jako klient masz prawo dostępu do swoich informacji. Możesz uzyskać dostęp do większości swoich danych online po zalogowaniu się na konto LightInTheBox, klikając na zakładkę „Centrum osobiste”. Z poziomu swojego konta możesz również modyfikować lub aktualizować swoje dane osobowe w dogodnym dla siebie czasie. Poniżej znajdziesz wskazówki, jak poruszać się po karcie „Osobiste centrum”, aby znaleźć określone informacje. Aby uzyskać bardziej szczegółowe instrukcje, odwiedź naszą stronę Pomocy.

 

  • Informacje logowania: Kliknij pole „Ustawienia konta”.
  • Twoja książka adresowa: Kliknij pole „Zarządzaj książką adresową”.
  • Historia zamówień: Kliknij pole „Moje zamówienia”.
  • Subskrypcje e-mail: kliknij pole „Subskrypcje e-mail”.
  • Nagrody i kredyty: kliknij „Moje nagrody i kredyt”.
  • Ulubione: kliknij pole „Moje ulubione”.
  • Informacje o Twoim profilu: Kliknij pole „Ustawienia konta”.
  • Twój bilet: Kliknij pole „Moje bilety”.
  • Jeśli potrzebujesz dodatkowych danych osobowych, możesz zalogować się na swoje konto, aby zweryfikować swoją tożsamość i złożyć wniosek. Możesz przesłać tę prośbę za pośrednictwem strony „Moje bilety” po zalogowaniu. Tam kliknij „Wyślij bilet” i postępuj zgodnie z instrukcjami. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do naszej strony pomocy. Możemy pobierać rozsądne opłaty administracyjne za Twoje żądanie informacji w dużej wysokości.

 

IX. Jakie masz możliwości wyboru dotyczące zbierania Twoich informacji przez LightInTheBox?

 

Zachęcamy do zgłaszania wszelkich pytań dotyczących sposobu gromadzenia i przetwarzania Twoich danych osobowych. Możesz skontaktować się z naszą Obsługą Klienta podaną poniżej lub zalogować się na „Moje konto”, aby skorzystać z usługi „Bilet” według własnego uznania.

 

  • Jak wspomniano powyżej, jeśli zdecydujesz się nie podawać niezbędnych informacji do usługi, nie będziemy w stanie zapewnić Ci naszej usługi.
  • Masz prawo do sprostowania swoich danych osobowych poprzez Ustawienia konta, odnosząc się do Do jakich informacji mogą uzyskać dostęp klienci?Po aktualizacji lub sprostowaniu zwykle mamy kopię Twoich poprzednich zapisów.
  • Masz prawo sprzeciwić się, gdy nie chcesz już otrzymywać od nas żadnych wiadomości e-mail lub wiadomości, korzystając z funkcji Ustawienia konta. Prawo do obiektu ma również zastosowanie do aplikacji na urządzeniach przenośnych, dzięki czemu można dostosować ustawienia na urządzeniach przenośnych.
  • Aby zablokować pliki cookie na Twoim komputerze, funkcja Pomoc w większości przeglądarek i urządzeń poinformuje Cię, jak uniemożliwić przeglądarce lub urządzeniu akceptowanie nowych plików cookie, w jaki sposób przeglądarka powiadamia Cię o otrzymaniu nowego pliku cookie lub jak całkowicie wyłączyć pliki cookie . Ponieważ pliki cookie umożliwiają korzystanie z niektórych podstawowych usług Witryny, zalecamy pozostawienie ich włączonych. Na przykład, jeśli zablokujesz lub w inny sposób odrzucisz nasze pliki cookie, nie będziesz mógł dodawać produktów do koszyka, przejść do kasy ani korzystać z naszych Usług, które wymagają zalogowania.
  • Jeśli chcesz przeglądać nasze witryny bez łączenia historii przeglądania ze swoim kontem, możesz to zrobić, wylogowując się z konta tutaj i blokując pliki cookie w przeglądarce.
  • Jeśli ustawienia rezygnacji nie można samodzielnie zmienić na platformie, możesz skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta w celu uzyskania dalszej pomocy. Ponadto możesz poprosić LightInTheBox o usunięcie Twojego konta i towarzyszących mu informacji. Możesz również poprosić o swoje dane osobowe. Jednak na Twoją prośbę zajmiemy się bardzo dużo czasu na przetwarzanie, tak że możesz zostać obciążony opłatą w wysokości 1 USD lub 1 EUR za proces, gdy poprosisz o wszystkie kopie Twoich danych osobowych.

 

X. Jak długo LightInTheBox przechowuje Twoje dane osobowe?

 

Przechowujemy Twoje dane osobowe, aby umożliwić Ci dalsze korzystanie z naszych Usług, tak długo, jak jest to wymagane do realizacji odpowiednich celów opisanych w niniejszej Polityce prywatności, co może być wymagane przez prawo, np. do celów podatkowych i rachunkowych, lub przekazane w inny sposób. Na przykład przechowujemy Twoją historię transakcji, abyś mógł przeglądać wcześniejsze zakupy (i w razie potrzeby powtarzać zamówienia) oraz adresy, na które wysłałeś zamówienia, a także chronić swoje prawo do prywatności.

 

XI. Użytkownicy z Unii Europejskiej?

 

W przypadku Użytkowników zamieszkałych w Europie, możesz zapoznać się z tą częścią, aby zapoznać się ze specjalnymi regulacjami w ramach RODO (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

 

Możesz zastrzec sobie prawo zgodnie z RODO:

 

  • Prawo dostępu przysługujące osobie, której dane dotyczą Bez względu na to, czy jesteś gościem, czy klientem, jako użytkownik masz prawo dostępu do własnych informacji w celu potwierdzenia, czy ich dane osobowe są przetwarzane, czy nie. Użytkownicy mają prawo poznać szczegółowe informacje:
    • cele przetwarzania danych;
    • kategorii danych osobowych;
    • odbiorcy lub kategorie odbiorców, którym ujawniono dane osobowe;
    • ramy czasowe przechowywania odnośnych danych osobowych;
    • istnienie zautomatyzowanego podejmowania decyzji.
  • Prawo do sprostowania danych. Użytkownikom przysługuje prawo do sprostowania danych. Jeśli Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne. Możesz poprawić i uzupełnić informacje lub poinformować nas, aby Ci w tym pomóc.
  • Prawo do usunięcia Jesteście użytkownikami, którym przyznano prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych. Wykorzystamy dostępną technologię, aby usunąć Twoje dane osobowe, w tym między innymi pseudonimizację, identyfikację, rozliczenie i inne metody usuwania. Jednakże ze względu na wykonywanie prawa do wolności wypowiedzi i informacji, przestrzeganie zobowiązań prawnych, interes publiczny w zakresie zdrowia publicznego, cele archiwalne w interesie publicznym, cele badań naukowych lub historycznych lub cele statystyczne lub w celu obrony uzasadnionej.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych. Użytkownicy powinni być świadomi, że zanim zwrócisz się o określone prawo, powinieneś współpracować z nami w celu weryfikacji Twoich danych osobowych i tożsamości. W procesie weryfikacji podasz swoje imię i nazwisko, adres i/lub adres e-mail, gdy się z nami skontaktujesz. Podejmiemy uzasadnione kroki w celu zweryfikowania Twojej tożsamości przed udzieleniem odpowiedzi na Twoje prośby. Kroki weryfikacji będą się różnić w zależności od wrażliwości Twoich danych osobowych i tego, czy masz u nas konto, ale odpowiemy Ci w określonym czasie określonym w RODO.
  • Prawo do przenoszenia danych Możesz zażądać udostępnienia nam swoich danych osobowych na podstawie zgody lub umowy lub zautomatyzowanego przetwarzania podmiotowi trzeciemu pod warunkiem dostępności technologii. Niezależnie od tego, czy jest to wykonalne, czy nie, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta w celu potwierdzenia. Zapewniamy, że postaramy się zagwarantować, że Twoje dane zostaną przesłane stronie trzeciej w uporządkowanym, powszechnie używanym i możliwym do odczytu maszynowego formacie, o ile jest to technicznie wykonalne.
  • Prawo sprzeciwu Możesz sprzeciwić się marketingowi bezpośredniemu i możesz zobaczyć, jakie masz możliwości wyboru dotyczące gromadzenia Twoich danych przez LightInTheBox?
  • Zautomatyzowane podejmowanie decyzji w indywidualnych przypadkach, w tym profilowanie Kiedy podejmujemy zautomatyzowane podejmowanie decyzji, takie jak profilowanie, uzyskamy Twoją wyraźną zgodę przed naszym zaangażowaniem. Alternatywnie, z prawa do sprzeciwu wobec zautomatyzowanej decyzji można skorzystać, kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej inspektora ochrony danych (dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com) lub obsługi klienta.
  • Wycofanie zgody Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w dowolnym momencie, ale będziesz mieć świadomość, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dotyczącego zgody przed jej wycofaniem.

 

Za każdym razem, gdy przekazujemy dane osobowe do krajów poza Unią Europejską w trakcie udostępniania informacji, przekazujemy te informacje zgodnie z niniejszą Polityką prywatności i zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych.

 

Wnioski należy składać, kontaktując się z nami za pośrednictwem naszego inspektora ochrony danych pod adresem dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com.

Jeśli jesteś gościem ze stanu Kalifornia w USA, zapoznaj się z rozdziałem „Goście z Kalifornii?” poniżej, aby uzyskać więcej informacji.

Zgodnie z punktem 27 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO) wyznaczamy spółkę LITB Nertherlands B.V. na naszego przedstawiciela w Unii Europejskiej Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub prośby użyj poniższych danych kontaktych:

Przedstawiciel: LITB Nertherlands B.V.

Adres: Hullenbergweg 278-308, Zuidoost  Amsterdam 1101BV Holandia

E-mail: dataprotectionofficer@lightinthebox.com

 

XII. Użytkownicy z Kalifornii?

 

W przypadku Użytkowników zamieszkałych w Kalifornii w Stanach Zjednoczonych można zapoznać się z tą częścią, aby zapoznać się ze specjalnymi regulacjami w ramach CCPA (Kalifornijskiej Ustawy o Ochronie Konsumentów).

 

Możesz zachować prawo zgodnie z Ustawą CCPA:

 

  • Ma prawo wiedzieć Mieszkańcy Kalifornii mają prawo zażądać ujawnienia następujących informacji:
    • kategorie danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie;
    • kategorie źródeł, z których zebraliśmy dane osobowe o Tobie;
    • biznesowy lub komercyjny cel zbierania lub sprzedaży Twoich danych osobowych;
    • kategorie danych osobowych, które sprzedaliśmy na Twój temat oraz kategorie podmiotów zewnętrznych, którym dane osobowe zostały sprzedane;
    • kategorie danych osobowych, które ujawniliśmy o Tobie dla naszych celów biznesowych oraz kategorie dostawców, którym dane osobowe zostały ujawnione; oraz 6) konkretne dane osobowe, które zebraliśmy o Tobie.
  • Prawo do żądania usunięcia danych osobowych konsumenta. Identycznie z rozporządzeniem RODO, nadal masz prawo do usunięcia od nas swoich danych osobowych. Będziemy przestrzegać Twoich poleceń usunięcia żądanych informacji, chyba że poinformujemy o przyczynach, z wyjątkiem:
    • Realizacja transakcji
    • Wykrywania incydentów bezpieczeństwa, ochrony przed złośliwą, oszukańczą, oszukańczą lub nielegalną działalnością oraz ścigania osób odpowiedzialnych za te działania;
    • naprawy, przywrócenia lub zmiany zakupionego towaru;
    • ćwiczenie wolności słowa jednostki;
    • Wypełnianie obowiązku wynikającego z California Electronic Communications Privacy Act;
    • Angażowanie badań naukowych, historycznych lub statystycznych w interesie publicznym w ograniczonych okolicznościach;
    • Wyłącznie wewnętrzne zastosowania, które są racjonalnie dostosowane do Twoich zainteresowań podczas korzystania z naszej usługi;
    • Wymagany obowiązek prawny;
  • Prawo do rezygnacji ze sprzedaży danych osobowych. NIE SPRZEDAJEMY TWOICH DANYCH OSOBOWYCH. Nie musisz się martwić o prawo do rezygnacji ze sprzedaży danych osobowych.
  • Prawo do obsługi na równych prawach i do braku dyskryminacji. Obiecujemy, że nie będziemy prowadzić nieuczciwego handlu z powodu wykonywania praw wynikających z CCPA.
  • Prawo do ustanowienia mechanizmu dostępu do danych. W przypadku skorzystania z któregokolwiek z powyższych praw, w pierwszej kolejności zostaniesz zweryfikowany. W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z naszym Inspektorem Obsługi Klienta i Ochrony Danych. Odpowiemy Ci drogą elektroniczną w terminie określonym zgodnie z kalifornijską Ustawą CCPA.
  • Shine the Light. Kalifornijska ustawa "Shine the Light" uprawnia użytkowników z Kalifornii do żądania informacji dotyczących tego, czy firma ujawniła określone informacje o Tobie stronom trzecim do celów marketingu bezpośredniego stron trzecich. Użytkownicy z Kalifornii, którzy chcą poprosić o dalsze informacje zgodnie z tym prawem lub mają pytania lub wątpliwości dotyczące naszych praktyk i zasad dotyczących prywatności, mogą skontaktować się z nami pod adresem dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com. Akceptujemy Twojego agenta z pełnomocnictwem potwierdzającym, że jesteś w pełni upoważniony do wykonywania wszelkich przysługujących Ci praw w Twoim imieniu.

 

XIII. Czy dzieci mogą korzystać z usługi LightInTheBox?

 

LightInTheBox nie sprzedaje produktów przeznaczonych do zakupu przez dzieci i nie gromadzimy świadomie ani celowo danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia. W innym miejscu tej Witryny obiecałeś być reprezentowany i zagwarantować, że masz 18 lat lub korzystasz z Witryny pod nadzorem rodzica lub opiekuna.

 

Jeśli masz mniej niż 13 lat, nie będziemy zbierać Twoich danych osobowych bez zgody rodziców.

 

XIV. Warunki użytkowania, zasady i poprawki

Jeśli zdecydujesz się korzystać z Usługi, wszelkie spory dotyczące prywatności podlegają niniejszym Warunkom użytkowania, w tym ograniczeniom dotyczącym szkód, rozstrzyganiu sporów i stosowaniu prawa. Jeśli masz jakiekolwiek obawy dotyczące prywatności w LightInTheBox, skontaktuj się z nami, podając zwięzły opis, a postaramy się go rozwiązać. Nasza działalność stale się zmienia, podobnie jak nasza Polityka Prywatności. Powinieneś często sprawdzać nasze strony internetowe, aby poznać ostatnio wprowadzone zmiany. Z wyjątkiem innych zasad i przepisów, nasza aktualna Polityka prywatności dotyczy wszystkich informacji, które posiadamy o Tobie i Twoim koncie. Dotrzymujemy jednak składanych przez nas obietnic i nigdy nie zmienimy w istotny sposób naszych zasad i praktyk, tak aby mniej chroniły informacje o klientach zebrane w przeszłości bez zgody klientów, których to dotyczy.

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących gromadzenia lub przetwarzania danych osobowych prosimy o kontakt pod adresem e-mail dataprotectionofficer@lightinthebox.com ,it_security@lightinthebox.com.

 

Przykłady zbieranych przez nas informacji:

Informacje, które zbieramy bezpośrednio od Ciebie i będą wykorzystywane w następującej sytuacji:

 

  • wyszukiwanie lub kupowanie produktów lub usług w naszych sklepach;
  • dodawanie lub usunąwanie produktów z koszyka, składanie zamówień w LightInTheBox lub skorzystanie z jego innych usług;
  • komunikowanie się z nami telefonicznie, przy pomocy e-maila lub innych odpowiednich aplikacji;
  • wypełnianie ankiety, zgłaszenie pomocy technicznej lub wypełnianie innego formularza;
  • dostarczanie i ocena Recenzji;
  • stosowanie Powiadomienia o stanie magazynowym;
  • publikowanie treści we własnym zakresie.

W celu realizacji powyższych działań musisz podać nam następujące informacje:

  • informacje identyfikujące, takie jak imię i nazwisko, adres i numery telefonów;
  • Informacje o płatności
  • wieku
  • Informacje o Lokalizacji
  • adres IP.
  • osoby, adresy i numery telefonów wymienione w „Zarządzaj książką adresową”;
  • adresy e-mail Twoich znajomych i innych osób;
  • treść recenzji i wiadomości e-mail do nas;
  • opis osobisty oraz w Centrum Osobistym;
  • informacje i dokumenty dotyczące tożsamości, w tym numery PESEL i prawa jazdy;
  • informacje o historii kredytowej; oraz

 

Informacje automatyczne

Przykłady informacji gromadzonych i wykorzystywanych do analizy obejmują:

  • adres protokołu internetowego (IP) używany do łączenia komputera z Internetem;
  • login, adres e-mail i hasło;
  • lokalizację Twojego urządzenia lub komputera;
  • ustawienia wersji i strefy czasowej;
  • historię zakupów i korzystania z treści, którą czasami łączymy z podobnymi informacjami od innych klientów, aby tworzyć funkcje, takie jak bestsellery;
  • pełny strumień kliknięć Uniform Resource Locator (URL) do, przez i z naszych witryn internetowych, w tym datę i godzinę; produkty i treści, które przeglądałeś lub wyszukiwałeś; czasy odpowiedzi strony, błędy pobierania, długość wizyt na niektórych stronach oraz informacje o interakcji na stronie (takie jak przewijanie, kliknięcia i najechanie myszą);
  • numery telefonów używane do dzwonienia na nasz numer obsługi klienta; oraz
  • obrazy, gdy używasz w kolumnie Pisanie recenzji.

 

Możemy również używać innych środków do automatycznego przetwarzania Twoich danych (tj. identyfikatorów urządzeń, plików cookie i innych technologii na urządzeniach, aplikacjach i naszych stronach internetowych w celu gromadzenia informacji o przeglądaniu, użytkowaniu lub innych informacji technicznych).

 

Informacje z innych źródeł

Przykłady informacji, które otrzymujemy z innych źródeł, obejmują:

  • zaktualizowane informacje o dostawie i adresie od naszych przewoźników lub innych dostawców zewnętrznych, z których usług korzystamy w celu usprawnienia naszych rejestrów i łatwiejszego dostarczania kolejnych zakupów czy prowadzenia komunikacji;
  • informacje o koncie, o zakupie lub realizacji kuponów zniżkowych, a także informacje o odsłonach.

 

Informacje, do których możesz uzyskać dostęp

Przykłady informacji, do których możesz uzyskać dostęp za pośrednictwem serwisu Lightinthebox, obejmują:

  • stan ostatnich zamówień;
  • pełną historię zamówień (w tym „Moje zamówienia”);
  • informacje umożliwiające identyfikację osoby (w tym imię i nazwisko, adres e-mail, hasło i książka adresowa);
  • ustawienia płatności (w tym informacje o karcie płatniczej, nagrody, środki i kupony);
  • ustawienia powiadomień e-mail (w tym powiadomienia o stanie magazynowym, oferty wyprzedaży błyskawicznej, spersonalizowane powiadomienia i rekomendacje, a także newslettery);
  • rekomendacje i ostatnio oglądane produkty, które są podstawą rekomendacji (w tym „Rekomendacje dla Ciebie”);
  • listy zakupów i „Mojej ulubione”;
  • Twoje treści, urządzenia, usługi i powiązane ustawienia oraz preferencje komunikacji i spersonalizowanych reklam;
  • treści, które ostatnio oglądane przez Ciebie;
  • komunikacja (w tym zapytania i zgłoszenia);

 

 

 

ATest