Zásady ochrany osobních údajů

 

LightInTheBox Limited (registrační číslo 1141168), se sídlem na adrese 51 Tai Seng Avenue, #05-02B/C, Pixel Red, Singapore 533941 (dále jen „LightInTheBox“ nebo „my“ nebo „nás“ nebo „naše“) se zavazuje chránit vaše soukromí.

 

V LightInTheBox dobře víme, že vám záleží na tom, jak jsou informace o vás používány a sdíleny. Respektujeme vaše soukromí a online bezpečnost bereme velmi vážně. Abychom vám mohli poskytovat produkty a služby, shromažďujeme a zpracováváme vaše základní osobní údaje z webu, služeb, internetových obchodů a aplikací LightInTheBox, a to v minimálním rozsahu. Když používáte kteroukoli z našich služeb (které jsou vysvětleny níže), souhlasíte s postupy popsanými v zásadách ochrany osobních údajů. Většinou s vámi budeme komunikovat elektronicky, například e-mailem, textovou zprávou, push oznámením v aplikaci, e-mailovou zprávou či sdělením na webových stránkách nebo prostřednictvím jiných služeb a elektronické komunikace. Souhlasíte s tím, že všechny dohody, oznámení, zveřejnění a jiná sdělení, která vám poskytujeme elektronicky, splňují všechny zákonné požadavky na sdělení v písemné formě, pokud závazné platné zákony výslovně nevyžadují jinou formu komunikace.

 

Děkujeme vám za používání webových stránek, mobilní aplikace a dalšího softwaru od LightInTheBox (souhrnně „služba“). Respektujeme vaše soukromí a chceme, abyste měli přehled o zásadách ochrany osobních údajů, které jsme k ochraně vašich dat přijali. 

Chcete-li smazat svůj účet na webových stránkách lightinthebox, navštivte tento odkaz: http://litb.cc/l/rLyn


Pokud se během mazání vyskytne nějaký problém, kontaktní e-mail najdete také na výše uvedeném odkazu. 

 

Pokud používáte naše služby nebo navštěvujete naše stránky, přijímáte postupy popsané v těchto zásadách.

 

Co tyto zásady zahrnují:

I. Jaké osobní údaje od vás LightInTheBox shromažďuje?

II. K jakým účelům LightIntheBox vaše osobní údaje používá?

III. Jakým způsobem LightInTheBox vaše osobní údaje shromažďuje?

IV. Jakou roli ve shromažďování údajů hrají soubory cookie a další technologie?

V. Sdílí LightInTheBox vaše osobní údaje?

VI. Jak LightInTheBox osobní údaje zabezpečuje?

VII. Jak je to s reklamou a propagací?

VIII. K jakým údajům máte přístup?

IX. Jaké jsou vaše možnosti v souvislosti se shromažďováním osobních údajů společností LightInTheBox?

X. Jak dlouho si LightInTheBox vaše osobní údaje uchová?

XI. Uživatelé z Evropské unie

XII. Uživatelé z Kalifornie

XIII. Mohou službu LightInTheBox používat děti?

XIV. Podmínky používání, zásady a revize

 

I. Jaké osobní údaje od vás LightInTheBox shromažďuje?

 

Vaše osobní údaje shromažďujeme, abychom mohli poskytovat naše produkty a neustále je zlepšovat.

 

Zde jsou typy údajů, které shromažďujeme:

 

  • Údaje, které nám sdělíte. Většinu informací, které nám v souvislosti s využíváním LightInTheBox sdělíte, přijímáme a uchováváme. Kliknutím semzobrazíte příklady údajů, které shromažďujeme. Máte možnost rozhodnout se určité údaje neposkytovat, ale je možné, že poté nebudete moci využívat mnohé z našich služeb.

 

  • Automaticky shromažďované údaje. Určité typy údajů o vašem používání služby, včetně informací o vaší interakci s obsahem a službami dostupnými prostřednictvím LightInTheBox, shromažďujeme a ukládáme automaticky. Stejně jako mnoho jiných webových stránek používáme „cookies“ a další jedinečné identifikátory a získáváme také určité typy informací, když prostřednictvím webového prohlížeče nebo zařízení otevřete Lightinthebox a další obsah poskytovaný společností Lightinthebox nebo jejím jménem na jiných webových stránkách. Kliknutím semzobrazíte příklady údajů, které shromažďujeme, a naše oznámení o používání souborů cookie.

 

  • Informace z jiných zdrojů. Můžeme o vás obdržet informace z jiných zdrojů, jako jsou aktualizované informace o doručení a adrese od našich přepravců, které nám umožní opravit si vlastní záznamy a doručit vám další nákup. Kliknutím semzobrazíte další příklady údajů, které dostáváme.

 

II. K jakým účelům LightIntheBoxvaše osobní údaje používá?

 

Vaše osobní údaje používáme k provozu, poskytování, vývoji a zlepšování produktů a služeb, které nabízíme našim zákazníkům. Mezi tyto účely patří:

  • Nákup a dodávka produktů a služeb.Vaše osobní údaje používáme k přijímání a vyřizování objednávek, dodávání produktů a služeb, zpracování plateb a komunikaci s vámi ohledně objednávek, produktů, služeb a propagačních nabídek.
  • Provoz, řešení problémů a vylepšování LightInTheBox.Vaše osobní údaje používáme k poskytování funkcí, analýze výkonu, opravě chyb a zlepšování použitelnosti a efektivity služeb Lightinthebox.
  • Doporučení a personalizace.Vaše osobní údaje používáme k doporučení funkcí, produktů a služeb, které by vás mohly zajímat, k identifikaci vašich preferencí a přizpůsobení vašeho zážitku s LightI
  • Poskytování hlasových, obrazových a kamerových služeb.Když používáte hlasové, obrazové a kamerové služby, používáme váš hlasový vstup, snímky, videa a další osobní údaje k tomu, abychom reagovali na vaše požadavky, poskytli vám požadovanou službu a zlepšovali naši nabídku.
  • Dodržování zákonných povinností.V určitých případech vaše osobní údaje shromažďujeme a používáme, abychom dodrželi zákony. Od zákazníků například shromažďujeme údaje týkající se celního odbavení v době vrácení zboží.
  • Komunikace s vámi.Vaše osobní údaje používáme, abychom s vámi mohli komunikovat ohledně záležitostí souvisejících se společností LightInTheBox prostřednictvím různých kanálů (např. telefonicky, e-mailem, prostřednictvím chatu nebo zpráv).
  • Osobní údaje používáme k zobrazování personalizovaných reklam na funkce, produkty a služby, které by pro vás mohly být vhodné.
  • Prevence podvodů a úvěruschopnost.Osobní údaje používáme k prevenci a odhalování podvodů a zneužití, abychom chránili bezpečnost našich zákazníků, Lightinthebox a dalších zúčastněných stran.
  • Sdílení a zdokonalování služeb.Veřejný obsah vašich příspěvků v rámci služby je určen k veřejnému použití, a proto je veřejností viditelný, a to včetně vašich fotografií, hodnocení, recenzí, tipů, seznamů a komplimentů. Veřejné jsou také některé vaše další aktivity prostřednictvím služby, např. vaše názory na příspěvky ostatních uživatelů (např. užitečné, nápomocné nebo neužitečné). Pojem „veřejné použití“ zahrnuje zveřejnění a oprávnění ke sdílení prostřednictvím oficiálního účtu LITB.

 

III. Jakým způsobem LightInTheBox vaše osobní údaje shromažďuje?

 

Abychom vám mohli poskytnout co nejlepší služby, můžeme osobní údaje shromažďovat přímým nebo nepřímým způsobem. Ve většině případů od vás údaje shromažďujeme přímo:

 

Registrace a objednávka. Abychom vám mohli dodávat produkty, poskytujete nám své osobní údaje ve fázi online registrace. Mimo jiné jde o vaše jméno, pohlaví, dodací a fakturační adresu, telefonní číslo, e-mailovou adresu a finanční údaje, jako je číslo kreditní karty. Kromě toho vás můžeme požádat o zemi pobytu a/nebo zemi, ve které působí vaše organizace. Je to proto, abychom dodržovali platné zákony a předpisy. Tyto údaje používáme pro fakturaci, zpracování objednávek a také pro komunikaci s vámi ohledně objednávek a našich stránek.

 

Platba. Osobní údaje můžeme shromažďovat prostřednictvím formátu poskytovaného platební službou, včetně, ale nikoli výhradně, čísla karty, typu karty, ověřovacího kódu, fakturační adresy, jména, e-mailové adresy a telefonního čísla. Nehledě na toto shromažďování vaše údaje poskytnuté prostřednictvím platby neuchováváme. Obecně platí, že jsou tyto údaje uchovávány platební službou, kterou zvolíte pro dokončení objednávky.

 

Doručení. K doručení zboží v objednávce, kterou jste odeslali, používáme vaši doručovací adresu, příjemce a související telefonní číslo. Tyto základní informace jste povinni nám poskytnout, aby bylo doručení rychlé a přesné.

 

Recenze produktu. Chcete-li napsat recenzi produktu, požádáme vás o e-mailovou adresu a umístění. Vaši e-mailovou adresu nezveřejníme, ale umístění bude pro ostatní uživatele viditelné. Také všechny ostatní osobní údaje, které se rozhodnete odeslat jako součást recenze, budou ostatním návštěvníkům stránek k dispozici.

 

IV. Jakou roli ve shromažďování údajů hrají soubory cookie a další podobné technologie?

 

Soubory cookie nebo jinou podobnou sledovací technologii (souhrnně „soubory cookie“) můžeme během vaší návštěvy stránek použít ke shromažďování určitých údajů. Soubory cookie jsou malé, jednoduché textové soubory, které se vám ukládají do počítače nebo mobilního zařízení, když navštívíte naši platformu. „Podobné technologie“ spadající pod obecný pojem „soubory cookie“ také zahrnují místní objekty (někdy nazývané flash soubory cookie), webové majáky, pixely, technologie snímání otisků prstů v prohlížeči nebo jakoukoli technologii, která ukládá nebo používá údaje na zařízení uživatele. Abychom vám mohli poskytovat služby, musíme rozpoznat váš prohlížeč nebo zařízení. Pokud například zablokujete nebo jinak odmítnete naše soubory cookie, nebudete moci přidávat produkty do nákupního košíku, pokračovat k pokladně ani používat kteroukoli z našich služeb, které vyžadují přihlášení. Podrobnosti najdete v oznámení o používání souborů cookie.

 

Pokud soubory cookie na svém počítači ukládat nechcete, můžete si upravit nastavení prohlížeče. Můžete si také upravit nastavení tak, že váš prohlížeč odmítne všechny soubory cookie nebo pouze soubory cookie třetích stran. Již uložené soubory cookie můžete smazat. Budete muset upravit nastavení pro každý prohlížeč a počítač, který používáte. V různých prohlížečích se tato nastavení upravují odlišně. Kliknutím na jednu z níže uvedených ikon přejdete přímo k příručce vašeho prohlížeče. V případě potřeby také nahlédněte do jeho nápovědy.

 

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

 

V. Sdílí LightInTheBox vaše osobní údaje?

 

Prodáváme zboží, nikoli informace – vaše osobní ani finanční údaje neprodáváme, nepronajímáme, nelicencujeme ani s nimi neobchodujeme. Vaše osobní nebo finanční údaje zpřístupníme pouze v následujících konkrétních situacích:

 

  • Poskytovatelé služeb třetích stran: Jako většina online prodejců někdy k provádění konkrétních funkcí naším jménem využíváme poskytovatele služeb třetích stran. Veškeré jimi sdělené informace nebo údaje zaručují kompletní plnění uzavřené smlouvy. Například doručovací služba vyžaduje základní údaje o vašem jméně, dodací adrese a telefonním čísle, aby prodejce, jako je DHL, USPS, UPS nebo jakákoli jiná vnitrostátní poštovní služba, mohl splnit povinnost celního odbavení a doručení. Abychom zlepšili vaši zkušenost, můžeme vaše údaje v minimálním měřítku používat také ke sledování kvality služeb této třetí strany. V průběhu platby shromažďují přidružené společnosti LightInTheBox údaje, které může potřebovat platební společnost nebo finanční služba. Přidružené společnosti ani LightInTheBox však tyto platební údaje shromážděné od nás nezpracovávají. Příkladem je společnost LITB Netherlands B.V., která je stoprocentně vlastněnou dceřinou společností Light In The Box Limited (reg. č. 1141168). Podmínky v těchto zásadách ochrany osobních údajů platí také pro společnost LITB Netherlands B.V., která má na starosti všechny relevantní záležitosti týkající se plateb zákazníků z EU. Kliknutím semzobrazíte další příklady.

 

  • Údaje neumožňující osobní identifikaci: Se třetími stranami, jako jsou reklamní partneři, můžeme sdílet údaje, které neidentifikují vás ani žádného konkrétního uživatele, jako je počet denních návštěvníků určité stránky nebo velikost objednávky zadané k určitému datu. V dalším příkladu je ve sloupci Komunita použita pseudonymizace, kdy jsou zobrazeny obrázky našich produktů, aniž by byla zveřejněna vaše identita.

 

  • Fúze a/nebo prodej aktiv: S osobními údaji neobchodujeme. Podnikání je však nutné rozvíjet, abychom mohli získat či se sloučit s jinou společností nebo se stát její akvizicí, s čímž se nevyhnutelně pojí částečný nebo úplný přenos údajů o zákaznících jakožto obchodního aktiva, a to v souladu s dříve platným oznámením o ochraně osobních údajů.

 

 

  • Ochrana LightInThebox a ostatních zúčastněných stran:Účet a další osobní údaje zpřístupňujeme dle požadavků zákona, abychom chránili naši společnost, zákazníky nebo ostatní zúčastněné strany; vymáhali nebo uplatňovali naše podmínky používání a další smlouvy; nebo chránili práva, majetek nebo bezpečnost společnosti LightInTheBox, našich uživatelů nebo ostatních zúčastněných stran. Do této kategorie spadá výměna informací s jinými společnostmi, subjekty, institucemi, organizacemi nebo vládními orgány za účelem ochrany před podvody a snížení úvěrového rizika. Společnost LightInTheBox a náš zpracovatel údajů si rovněž vyhrazují právo nahlásit orgánům činným v trestním řízení jakoukoli činnost, o které se v dobré víře domníváme, že je nezákonná.

Osobní údaje a účely sdílení z dalších důvodů, které vám čas od času můžeme sdělit a popsat, můžeme v souladu se zákonem aktualizovat.

 

VI. Jak LightInTheBox osobní údaje zabezpečuje?

 

Tato služba používá technická a organizační opatření k zajištění integrity a důvěrnosti vašich osobních údajů.

  • Během přenosu jsou osobní údaje chráněny šifrovacími protokoly a softwarem.
  • Při manipulaci s údaji o kreditních kartách se řídíme standardem zabezpečení údajů platebních karet (PCI DSS).
  • Dodržujeme fyzické, elektronické a procesní bezpečnostní záruky v souvislosti se shromažďováním, uchováváním a zveřejňováním osobních údajů zákazníků.
  • Pro různé zaměstnance máme nastavena různá oprávnění přístupu k vašim osobním údajům.
  • Abychom zabránili úniku údajů, navazujeme partnerství pouze s těmi poskytovateli, kteří mají dostatečnou ochranu nabízených služeb.
  • Je důležité, abyste se chránili před neoprávněným přístupem ke svému heslu, počítačům, zařízením a aplikacím. Pro přístup na LightInTheBox doporučujeme používat jedinečné heslo, které nepoužíváte na žádných jiných online účtech. Po ukončení používání sdíleného počítače se nezapomeňte odhlásit. Z účtu na LightInTheBox se můžete odhlásit výběrem možnosti Odhlásit se.

 

VII. Jak je to s reklamou a propagací?

 

  • Inzerenti třetích stran a odkazy na jiné webové stránky:LightInTheBox může zobrazovat reklamy třetích stran a odkazy na jiné webové stránky a aplikace. Reklamní partneři třetích stran o vás mohou shromažďovat informace, když interagujete s jejich obsahem, reklamou a službami. Jak již bylo zmíněno, tyto reklamy a propagace jsou spojeny s přidruženou webovou stránkou uvedenou v příkladech osobních údajů, které mohou být sdíleny s třetí stranou.
  • Používání reklamních služeb třetích stran: Inzerenti třetích stran vám poskytují reklamy na LightInTheBox prostřednictvím námi poskytnutých údajů. Můžeme vás ubezpečit, že s nimi osobní údaje sdílíme v co nejmenším možném rozsahu.
  • Personalizovaná reklamní služba: Před rozesláním personalizovaných reklam, průzkumů, dotazníků nebo propagačních akcí na naše produkty nebo zboží musíme mít váš výslovný souhlas. Z inzerce se můžete odhlásit v části „Odběr e-mailů“, kontaktováním zákaznického servisu nebo odpovědí na e-mail a vznesením námitky. Stejně jako ostatní online reklamní sítě i my používáme soubory cookie, webové majáky (známé také jako značky akcí nebo jednopixelové gify) a další technologie, které nám umožňují zjistit, jaké reklamy vidíte, na jaké reklamy klikáte a jaké další akce provádíte na našich a jiných stránkách. Díky tomu vám můžeme poskytovat užitečnější a relevantnější reklamy. Můžeme například použít Google Analytics nebo jiné sledovací/marketingové aplikace či jejich kombinaci ke sledování vaší historie návštěv nebo nákupů a vaší polohy. Další informace o sledování souborů cookie najdete otevřením některého z odkazů na naše oznámení o používání souborů cookieuvedených výše.

 

PO DOKONČENÍ REGISTRAČNÍHO PROCESU NÁM VÝCHOZÍ E-MAILOVÝ ODBĚR UMOŽŇUJE POSÍLAT VÁM PŘÍMÁ MARKETINGOVÁ SDĚLENÍ. POKUD VŠAK PROPAGAČNÍ AKCE NEBO REKLAMNÍ INFORMACE DOSTÁVAT NECHCETE, ODBĚR E-MAILŮ MŮŽETE KDYKOLI ZMĚNIT.

 

VIII. K jakým údajům máte přístup?

Jakožto zákazník máte právo na přístup ke svým údajům. K většině svých údajů máte přístup online po přihlášení k účtu LightInTheBox a kliknutí na kartu „Osobní centrum“. Ze svého účtu můžete osobní údaje dle potřeby také upravovat nebo aktualizovat. Níže si projděte pokyny, jak se orientovat na kartě „Osobní centrum“ a najít konkrétní informace. Pro podrobnější pokyny navštivte naši stránku nápovědy.

 

  • Přihlašovací údaje: Klikněte na pole „Nastavení účtu“.
  • Váš adresář: Klikněte na pole „Spravovat adresář“.
  • Historie objednávek: Klikněte na pole „Moje objednávky“.
  • E-mailové odběry: Klikněte na pole „E-mailové odběry“.
  • Odměny a kredit: Klikněte na „Moje odměny a kredit“.
  • Oblíbené: Klikněte na pole „Moje oblíbené“.
  • Informace o vašem profilu: Klikněte na pole „Nastavení účtu“.
  • Váš tiket: Klikněte na pole „Moje tikety“.
  • Pokud požadujete další osobní údaje, můžete se přihlásit k účtu, ověřit svou totožnost a odeslat žádost. Tuto žádost můžete odeslat po přihlášení prostřednictvím stránky „Moje tikety“. Až tam budete, klikněte na „Odeslat tiket“ a postupujte podle pokynů. Další informace najdete na naší stránce nápovědy. Za vaši žádost o informace ve větším množství můžeme účtovat přiměřené administrativní poplatky.

 

IX. Jaké jsou vaše možnosti v souvislosti se shromažďováním osobních údajů společností LightInTheBox?

 

Uvítáme jakékoli dotazy ohledně způsobu, jakým shromažďujeme a zpracováváme osobní údaje. Můžete kontaktovat zákaznický servis podle údajů dole nebo se přihlásit na „Můj účet“ a použít službu „Tiket“.

 

  • Jak je uvedeno výše, pokud se rozhodnete neposkytnout potřebné údaje, nemůžeme vám naši službu poskytnout.
  • Máte právo na opravu svých osobních údajů prostřednictvím možnosti K jakým údajům mají zákazníci přístup?v Nastavení účtu. Po aktualizacích nebo opravách údajů si obvykle ponecháme kopii vašich předchozích záznamů.
  • Pokud již od nás nechcete dostávat žádné e-maily nebo komunikaci, máte právo vznést námitku pomocí funkcí v Nastavení účtu. Právo na námitku se vztahuje také na aplikace v přenosných zařízeních, takže nastavení můžete upravovat i v těchto zařízeních.
  • Chcete-li blokovat soubory cookie na počítači, funkce Nápověda na většině prohlížečů a zařízení vám poradí, jak zabránit prohlížeči nebo zařízení v přijímání nových souborů cookie, jak nastavit, aby vás po obdržení nového souboru cookie prohlížeč upozornil, nebo jak soubory cookie úplně zakázat. Protože soubory cookie umožňují využívat některé základní služby na našich stránkách, doporučujeme je nechat zapnuté. Pokud například zablokujete nebo jinak odmítnete soubory cookie, nebudete moci přidávat položky do nákupního košíku, pokračovat k pokladně ani používat kteroukoli z našich služeb, které vyžadují přihlášení.
  • Pokud chcete procházet naše webové stránky bez propojení historie prohlížení s vaším účtem, můžete tak učinit odhlášením z účtu zde a zablokováním cookies v prohlížeči.
  • V případě, že nastavení odhlášení nemůžete na platformě změnit sami, můžete se obrátit na zákaznický servis a požádat o další pomoc. Kromě toho můžete požádat LightInTheBox o smazání účtu a souvisejících údajů. Můžete také požádat o své osobní údaje. Zpracování požadavku na veškeré kopie vašich osobních údajů je však časově velmi náročný proces, takže vám můžeme účtovat poplatek ve výši 1 USD nebo 1 EUR.

 

X. Jak dlouho budeme osobní údaje uchovávat?

 

Osobní údaje uchováváme, abychom vám umožnili další používání našich služeb, a to po dobu nezbytně nutnou pro splnění příslušných účelů popsaných v těchto zásadách ochrany osobních údajů, zákonných požadavků, kam spadají například daňové a účetní účely, nebo na základě jiného sdělení, které jste od nás obdrželi. Uchováváme například historii transakcí, abyste si mohli prohlédnout minulé nákupy (a v případě potřeby opakovat objednávky), adresy, na které jste objednávky odeslali a abychom chránili vaše právo na soukromí.

 

XI. Uživatelé z Evropské unie

 

Pro uživatele s trvalým pobytem v Evropě platí tato sekce zvláštních nařízení podle GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

 

Podle GDPR máte následující práva:

 

  • Právo subjektu údajů na přístup. Bez ohledu na to, zda jste návštěvník nebo zákazník, máte jako uživatel právo na přístup ke svým vlastním údajům, abyste si potvrdili, zda jsou zpracovávány či nikoli. Uživatelé mají právo znát následující podrobné informace:
    • účely zpracování;
    • kategorie osobních údajů;
    • příjemce nebo kategorie příjemců, kterým byly osobní údaje zpřístupněny;
    • časový rámec uložených osobních údajů;
    • informace, zda dochází k automatizovanému rozhodování.
  • Právo na opravu. Pokud jsou vaše osobní údaje nesprávné nebo neúplné, máte právo na opravu údajů. Můžete se rozhodnout opravit a doplnit informace nebo nás informovat, abychom vám v této záležitosti pomohli.
  • Právo na výmaz. Jakožto uživatelé máte právo požádat nás o vymazání vašich osobních údajů. K vymazání osobních údajů použijeme dostupnou technologii, mimo jiné včetně pseudonymizace, deidentifikace, odstranění a dalších metod. Výjimku tvoří případy výkonu práva na svobodu projevu a informace, dodržování zákonných povinností, zájmu na veřejném zdraví, archivace ve veřejném zájmu, vědeckého nebo historického výzkumu, využití pro statistické účely nebo pro oprávněné obranné účely.
  • Právo na omezení zpracování. Uživatelé by si měli být vědomi toho, že předtím, než si budou nárokovat určité právo, musí s námi spolupracovat na ověření svých osobních údajů a totožnosti. V rámci procesu ověřování musíte uvést své jméno, adresu a/nebo e-mailovou adresu. Než odpovíme na vaše požadavky, podnikneme přiměřené kroky k ověření vaší identity. Ověřovací kroky se budou lišit v závislosti na citlivosti osobních údajů a na tom, zda u nás máte účet. Odpovíme vám ve lhůtě stanovené v GDPR.
  • Právo na přenositelnost údajů. Vaše osobní údaje, které nám poskytnete na základě souhlasu nebo smlouvy, nebo automatizované zpracování můžete požadovat po třetí straně za podmínky dostupnosti dané technologie. Kontaktujte náš zákaznický servis, který vám potvrdí, zda je daný krok možné provést či nikoli. Pokud to bude technicky proveditelné, uděláme vše, co bude v našich silách, aby byly údaje předány třetí straně ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu.
  • Právo vznést námitku. Můžete vznést námitku proti přímému marketingu a můžete si prohlédnout své možnosti, pokud jde o shromažďování vašich údajů společností LightInTheBox.
  • Automatizované individuální rozhodování včetně profilování. Před provedením automatizovaného rozhodování, jako je profilování, vás nejprve požádáme o výslovný souhlas. Alternativně lze právo vznést námitku proti automatizovanému rozhodování uplatnit prostřednictvím e-mailové komunikace s pověřencem pro ochranu osobních údajů (dataprotectionofficer@lightinthebox.com,it_security@lightinthebox.com) nebo zákaznickým servisem.
  • Odvolání souhlasu. Svůj souhlas se zpracováním vašich údajů můžete kdykoli odvolat, ale berete na vědomí, že odvoláním souhlasu neovlivníte právoplatnost zpracování údajů na základě souhlasu uděleného před jeho následným odvoláním.

 

Kdykoli v rámci sdílení údajů převedeme osobní údaje do zemí mimo Evropskou unii, předáme tyto informace v souladu s těmito zásadami ochrany osobních údajů a v souladu s platnými zákony o ochraně údajů.

 

Chcete-li podat žádost, kontaktujte našeho pověřence pro ochranu osobních údajů na adrese dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com.

Jste-li návštěvník z Kalifornie v USA, podívejte se prosím do sekce „Uživatelé z Kalifornie“, kde najdete více informací.

V souladu s článkem GDPR 27 určujeme jako svého zástupce v Evropské unii společnost LITB Nertherlands B.V. V případě jakýchkoliv dotazů nebo požadavků se na nás můžete obrátit prostřednictvím následujících kontaktních údajů:

Zástupce: LITB Nertherlands B.V.

Adresa: Hullenbergweg 278-308, Zuidoost  Amsterdam  1101BV  Nizozemsko

E-mail: dataprotectionofficer@lightinthebox.com

 

XII. Uživatelé z Kalifornie

 

Uživatelé s trvalým pobytem v Kalifornii v USA se mohou odkázat na zvláštní nařízení podle zákona CCPA (Zákon o ochraně soukromí spotřebitelů v Kalifornii) popsaného v této sekci.

 

Vaše práva podle CCPA:

 

  • Právo na informace. Obyvatelé Kalifornie mají právo požádat o zveřejnění následujících informací:
    • kategorie osobních údajů, které jsme o vás shromáždili;
    • kategorie zdrojů, ze kterých jsme vaše osobní údaje shromáždili;
    • obchodní nebo komerční účel pro shromažďování nebo prodej osobních údajů;
    • kategorie vašich osobních údajů, které jsme prodali, a kategorie zúčastněných třetích stran, kterým byly osobní údaje prodány;
    • kategorie vašich osobních údajů, které jsme zveřejnili pro naše obchodní účely, a kategorie prodejců, kterým byly osobní údaje sděleny; a 6) konkrétní osobní údaje, které jsme o vás shromáždili.
  • Právo požadovat výmaz osobních údajů spotřebitele. Stejně jako v nařízení GDPR máte i nadále právo na výmaz osobních údajů, které o vás evidujeme. Budeme se řídit vašimi pokyny k odstranění požadovaných informací, pokud nám v tom nebudou bránit určité důvody, o kterých byste byli informováni, s výjimkou:
    • dokončení transakce;
    • odhalování bezpečnostních incidentů; ochrany před zlomyslnou, klamavou, podvodnou nebo nezákonnou činností nebo stíhání osoby odpovědné za tuto činnost;
    • opravy, obnovy nebo úpravy zboží, které jste zakoupili;
    • uplatňování svobody projevu jednotlivce;
    • plnění závazku podle kalifornského zákona o ochraně soukromí v elektronických komunikacích;
    • vědeckého, historického nebo statistického výzkumu veřejného zájmu nárokovaného za určitých omezených okolností;
    • výhradně interních použití, která jsou přiměřeně v souladu s vašimi zájmy, když používáte naši službu;
    • zákonné povinnosti;
  • Právo odmítnout prodej osobních údajů. VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE NEPRODÁVÁME. Právem odhlásit se z prodeje osobních údajů se tedy nemusíte nijak zabývat.
  • Právo na rovnocenné služby a nediskriminaci. Slibujeme, že nebudeme provádět nekalé obchody na základě jakéhokoli uplatnění práv podle CCPA.
  • Právo na vytvoření mechanismu pro přístup k údajům. Při uplatnění některého z výše uvedených práv v první řadě ověříme vaši totožnost. Máte-li jakékoli dotazy, obraťte se na náš zákaznický servis a pověřence pro ochranu osobních údajů. Odpovíme vám elektronicky ve lhůtě stanovené podle CCPA.
  • Zákon Shine the Light. Kalifornský zákon Shine the Light opravňuje uživatele z Kalifornie k tomu, aby si vyžádali informace týkající se toho, zda firma sdělila určité osobní údaje jakýmkoli třetím stranám pro účely přímého marketingu těchto třetích stran. Uživatelé z Kalifornie, kteří si chtějí vyžádat další informace v souladu s tímto zákonem nebo mají dotazy či obavy ohledně našich postupů a zásad ochrany osobních údajů, nás mohou kontaktovat na adrese dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com. Pokud se váš zástupce prokáže plnou mocí, znamená to, že je plně oprávněn uplatňovat ve vašem zastoupení všechna práva, která máte k dispozici.

 

XIII. Mohou službu LightInTheBox používat děti?

 

LightInTheBox neprodává produkty určené k nákupu dětmi a vědomě ani záměrně neshromažďujeme osobní údaje od dětí mladších 13 let. Po přístupu na stránky vyjadřujete souhlas s tím, že budete zastoupeni, a zaručujete, že je vám buď 18 let, nebo používáte web pod dohledem rodiče nebo opatrovníka.

 

Pokud je vám méně než 13 let, vaše osobní údaje bez souhlasu vašich rodičů shromažďovat nebudeme.

 

XIV. Podmínky používání, zásady a revize

Pokud se rozhodnete používat naše služby, jakýkoli spor ohledně soukromí podléhá těmto podmínkám používání, včetně omezení škod, řešení sporů a uplatňování zákona. Máte-li v souvislosti s LightInTheBox jakékoli obavy o soukromí, kontaktujte nás prosím a uveďte stručný popis situace. Pokusíme se problém vyřešit. Naše podnikání se neustále vyvíjí a mění se také naše zásady ochrany osobních údajů. Naše webové stránky často kontrolujte, ať máte přehled o nejnovějších změnách. S výjimkou jiných pravidel a nařízení se naše aktuální zásady ochrany osobních údajů vztahují na všechny údaje, které o vás a vašem účtu evidujeme. Za sliby si stojíme a podmínky a postupy nikdy zásadním způsobem nezměníme s úmyslem snížit ochranu zákaznických údajů shromážděných v minulosti, aniž by dotčení zákazníci s danou změnou souhlasili.

Máte-li jakékoli dotazy týkající se shromažďování nebo zpracování vašich osobních údajů, kontaktujte nás e-mailem na adrese dataprotectionofficer@lightinthebox.com, it_security@lightinthebox.com.

 

Příklady shromažďovaných údajů:

Údaje, které shromažďujeme přímo od vás a které budou použity v následujících situacích:

 

  • vyhledávání nebo nákup produktů nebo služeb v našich obchodech;
  • přidávání nebo odebírání položek z košíku nebo zadávání objednávky prostřednictvím LightInTheBox nebo využití služeb této společnosti;
  • komunikace s naším týmem pomocí telefonu, e-mailu nebo přijatelné aplikace;
  • vyplňování dotazníku, tiketu podpory nebo jiného formuláře;
  • poskytování a hodnocení recenzí;
  • odesílání oznámení informující, že je daná položka na skladě;
  • obsah svévolně publikovaný uživatelem.

Pro zajištění výše uvedených kroků nám musíte poskytnout následující údaje:

  • identifikační údaje, jako je vaše jméno, adresa a telefonní čísla;
  • informace o platbě;
  • váš věk;
  • údaje o vašem umístění;
  • vaše IP adresa;
  • osoby, adresy a telefonní čísla uvedené v sekci „Spravovat adresář“;
  • e-mailové adresy vašich přátel a dalších lidí;
  • obsah recenzí a e-mailů zaslaných naší společnosti;
  • osobní popis a informace v Osobním centru;
  • údaje a dokumenty týkající se totožnosti, včetně čísla sociálního zabezpečení a čísla řidičského průkazu;
  • informace o historii úvěrů; a

 

automatické informace.

Mezi příklady shromážděných informací, které budou použity k analýze, patří:

  • adresa internetového protokolu (IP) použitá k připojení vašeho počítače k internetu;
  • přihlašovací jméno, e-mailová adresa a heslo;
  • umístění vašeho zařízení nebo počítače;
  • nastavení verze a časového pásma;
  • historie nákupů a používání obsahu, kterou někdy agregujeme s podobnými údaji od jiných zákazníků, abychom vytvořili funkce, jako je sekce Nejprodávanější položky;
  • úplná sekvence kliknutí adres Uniform Resource Locator (URL) na naše webové stránky, v rámci stránek a z nich, včetně data a času; produkt a obsah, které jste si prohlíželi nebo hledali; doby odezvy stránky, chyby stahování, délka návštěv určitých stránek a informace o interakci se stránkou (jako je posouvání, kliknutí a přejetí myší);
  • telefonní čísla použitá pro volání na náš zákaznický servis; a
  • snímky při použití sloupce Psaní recenze.

 

Můžeme také použít jiné prostředky k automatizovanému zpracování vašich údajů (tj. identifikátory zařízení, soubory cookie a další technologie na zařízeních, aplikacích a našich webových stránkách za účelem shromažďování údajů o prohlížení, používání nebo jiných technických informací.)

 

Informace z jiných zdrojů

Příklady informací, které získáváme z jiných zdrojů:

  • aktualizované informace o doručení a adrese od našich přepravců nebo jiných třetích stran, které používáme k opravě našich záznamů a snadnějšímu doručení vašeho dalšího nákupu nebo komunikaci;
  • informace o účtu, informace o nákupu nebo uplatnění a informace o zobrazení stránky.

 

Informace, ke kterým máte přístup

Příklady informací, ke kterým máte přístup prostřednictvím Lightinthebox:

  • stav nedávných objednávek;
  • kompletní historie objednávek (včetně mých objednávek);
  • osobní údaje (včetně jména, e-mailu, hesla a adresáře);
  • nastavení plateb (včetně informací o platební kartě, odměn, kreditů a poukazů);
  • nastavení upozornění e-mailem (včetně upozornění ohledně položek na skladě, bleskových výprodejů, personalizovaných upozornění, doporučení a zpravodajů);
  • doporučení a produkty, které jste si nedávno prohlíželi a které jsou pro doporučení základem (včetně sekce Doporučeno pro vás);
  • nákupní seznamy a Moje oblíbené;
  • váš obsah, zařízení, služby a související nastavení a komunikace a předvolby personalizované reklamy;
  • obsah, který jste si nedávno prohlíželi;
  • komunikace (včetně dotazů a tiketů);

 

 

 

ATest