odbierz do 30% zniżki, tylko w aplikacji
Pomoc
Wysyłka do : / $USD

Wysyłka do

Stany Zjednoczone

Waluta

$ USD
  • $ USD
  • CNY
  • EUR
  • £ GBP
  • $ CAD
  • $ AUD
  • CHF
  • $ HKD
  • ¥ JPY
  • p. RUB
  • R$ BRL
  • $ CLP
  • kr. NOK
  • kr. DKK
  • ريال SAR
  • Kr. SEK
  • KRW
  • ILS
  • $ MXN
  • S$ SGD
  • $ NZD
  • $ ARS
  • Rs INR
  • $ COP
  • درهم‎ AED
  • CZK
  • PLN
  • ريال OMR
  • د.ب BHD
  • د.ك KWD
  • ريال QAR
  • £ EGP
  • JD JOD
  • Rp IDR
  • ฿ THB
  • Ft HUF
  • kn HRK
  • lei RON
  • TRY
  • KZT
  • лв BGN
  • R ZAR
Zapisz

Jak mogę zamknąć/usunąć swoje konto?

 

Przepraszamy, że rozważasz zamknięcie swojego konta na naszej stronie internetowej z zakupami. Szczerze doceniamy Twoje wsparcie i żałujemy jakichkolwiek niedogodności, jakich mogłeś doświadczyć. 

Prośbę o usunięcie konta można zrealizować za pomocą poniższych metod, proszę spróbuj.

1. Za pomocą linku: 

Zamknij swoje konto, klikając ten link: http://litb.cc/l/rLyn (przeglądarka mobilna zalecana)

2. Za pośrednictwem aplikacji 

Aby zamknąć konto za pośrednictwem aplikacji, przejdź do strony "Konto", a następnie kliknij "Ustawienia" -> "Moje konto" -> "Usuń konto". 

   

 

 

3. Za pomocą e-maila:

Jeśli powyższe opcje nie spełniają Twoich potrzeb, uprzejmie sugerujemy, abyś skontaktował się z nami za pomocą poniższego adresu e-mail, aby zająć się Twoimi obawami.

Za pomocą tego samego adresu e-mail, z którego zarejestrowałeś konto, prześlij wiadomość na adres datarelatedinquiry@lightinthebox.com z następującymi informacjami:

1. Konto, które chcesz usunąć, u którego sprzedawcy.

2. Numer zamówienia i nazwa produktu w Twoim ostatnim zamówieniu.

3. Jeśli nie masz zamówienia, podaj nam datę rejestracji.

 

Bardzo prosimy o uwagę na fakt, że informacje, które prosimy o dostarczenie, są niezbędne, abyśmy mogli udzielić Ci skutecznej pomocy. Prosimy zrozumieć, że przekazanie nam powyższych obowiązkowych informacji znacznie ułatwi nam skuteczne rozwiązanie Twoich obaw.

 

[Ciepłe przypomnienie] 

Prosimy zauważ, że po usunięciu konta nie będzie możliwe jego odzyskanie. Po zakończeniu procesu usuwania, wszystkie dane w Twoim koncie zostaną usunięte. Dlatego przed usunięciem konta proszę zrozumieć następujące kwestie:

1. Stracisz wszystkie dane w Twoim koncie i nie będziesz mógł składać zamówień lub korzystać z nagród/kuponów na to konto. Prosimy, potwierdź, że nie ma żadnych spraw serwisowych lub kredytowych z naszej strony.

2. Nie będziesz mógł sprawdzać zamówień ani kontaktować się z obsługą klienta po usunięciu.

 

Pracownik odpowie na Twoją wiadomość e-mail w ciągu 1-5 dni roboczych.

Szczerze przepraszamy za wszelkie niezadowolenie, które mogłeś doświadczyć, i szczerze mamy nadzieję, że ponownie rozważysz swoją decyzję o zamknięciu konta. Jesteśmy nadal zaangażowani w obsługę i zapewnienie Twojej satysfakcji jako cenionego klienta.

 

 

 

Czy ta strona była pomocna?
ATest